Desert tort cu blat de nuca si crema de vanilie

de Lavinia in Torturi, 16 Mar 2013 | 28822 vizualizari

 

Un pseudo tort Egiptean :)

 

INGREDIENTE

Blat x3:

  • 2 albusuri
  • 2 linguri cu varf de zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri nuca macinata
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura mare nutella

Crema de vanilie:

  • 6 galbenusuri
  • 350 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 200 g unt

Crema de frisca si caramel:

  • 125 ml frisca lichida+50 ml
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri nuci macinate

Decor:

  • 125 g ciocolata alba de calitate
  • 50 ml frisca lichida
  • bomobonele colorate
  • crema de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu blat de nuca si crema de vanilie:

Blat: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam la viteza mare pana acesta se topeste. Adaugam uleiul, nuca macinata si faina si omogenizam bine.

Tapetam o tava (20 cm diametru) cu folie si coacem foaia pana se rumeneste usor deasupra.

Repetam operatiunea inca de 2 ori (in total avem nevoie de 3 blaturi).

Crema de vanilie: Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam faina si laptele in fir subtire si punem amestecul pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca.

Mixam untul spuma la temperatura camerei cu zaharul vanilat si adaugam lingura cu lingura din crema de galbenusuri (complet racita), omogenizand bine dupa fiecare lingura.

Crema de frisca si caramel: Caramelizam cele 2 linguri de zahar pana ajung de culoarea chihilimbarului, apoi le stingem cu 50 ml frisca lichida si lasam pe foc pana se topeste complet zaharul.

Mixam restul de frisca (125 ml) tare, apoi adaugam din caramelul usor racit. Adaugam si nucile macinate si dam crema la rece 10 minute.

Pe platoul pe care vom servi tortul punem prima foaie de blat si o ungem cu nutella/finetti.

Adaugam 3 linguri din crema de vanilie, 1/2 din crema de frisca, al 2-lea blat, 3 linguri din crema de vanilie, restul de 1/2 din crema de frisca si acoperim cu ultimul blat.

Imbracam marginile tortului in crema ramasa (mai oprim putina pentru decor) si dam tortul la rece.

Intre timp pregatim glazura.

Topim ciocolata alba cu frisca lichida si o lasam putin sa se racoreasca.

Glazuram tortul cu ciocolata, decoram cu restul de crema ramasa si bombonele colorate.

 

TIPS-URI

1

Zaharul vanilat se poate inlocui cu esenta de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu blat de nuca si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca